Radiologie Dentara

Radiologie Dentara

Dispunem de aparatura moderna si performanta ce poate realiza o radiografie dentara in doar 9 secunde, cu expunere minima la radiatii, reducand riscurile aduse pacientului.

Medicii nostrii specialisti vor observa detaliile importante ale dintilor si structurilor invecinate. Astfel radiologia dentara va eficientiza tratamentele dentare si ne va ajuta sa diagnosnicam si sa tratam corect.

In 1895, Wilhem Conrad Roentgen descopera Razele-X
in 1901 primea premiul Nobel pentru Fizica
La numai 15 zile dupa descoperirea razelor roentgen, Otto Walkhoff face primele radiografii dentare si de atunci tehnicele de radiografiere a dintilor se perfectioneaza continuu.

CE ESTE RADIOLOGIA DENTARA?

In cadrul vizitei la stomatolog, etapa de diagnosticare a unei probleme din sfera stomatologica este foarte importanta si se realizeaza cumuland toate detatiile rezultate in urma examenului clinic amanuntit, dar si pe seama celor paraclinice, respectiv RADIOGRAFIA DENTARA.

Radiografia dentara este o imagine plana, a unui organ, in cazul nostru a unui dinte ,a maxilarelor si a elementelor anatomice inconjuratoare in urma expunerii zonei respective la radiatiile X.

Prin e xpunerea zonei interesate la radiatii X vom obtine o imagine plana a osului maxilar, a grupului de dinti, surprinsi pe senzor, aceasta fiind redata in format digital pe ecranul PC-ului.

Radiografia dentara retroalveolara
In cadrul radiografiei retroalveolare este evidentiat zona coronara, zona radiculara a dintilor si osul in care se afla acestia angrenati pe o suprafata limitata.

Radiografie dentara panoramica
La solicitarea medicului stomatolog pentru a avea o imagine de ansamblu a intregului aparat dento-maxilar se recomanda realizarea unei Orto-pantomo-grafii in care se pot observa dintii, oasele maxilare, sinusurile maxilare, canalul nervului alveolar inferior, gaura mentoniera, articulatia temporo-mandibulara si alte elemente anatomice.

Aparatura radiologica de ultima generatie sunt sigure avand un grad foarte mic de iradiere astfel incat sunt indicate atat adultilor cat si copiilor pentru punerea unui diagnostic corect.

Computerul Tomograf 3D: realizeaza o cartografiere a intregului aparat dento-maxilar, redat in format digital, tridimensional,cu acuratete, prin imagini segmentate la nivel milimetric, astfel incat se poate observa mai ales in cadrul terapiei implantare fiecare element anatomic in detaliu. CT-ul este indicat in cadrul mai multor ramuri stomatologice cum ar fi: implantologie, endodontie, ortodontie, chirurgie dento-alveolara sau maxilo-faciala.

Intregul spectru radiologic permite vizualizarea si controlul actului stomatologic de la inceputul tratamentului si pana la finalizarea acestuia.

Specialistii nostri

Dr. Cristina

Medic Stomatolog

Dr. Adelin-Michael

Medic Stomatolog

Dr. Alina

Medic Stomatolog

Dr. George

Medic Stomatolog

Programeaza-te